iPad

Het zal een paar jaar geleden zijn, nog in het oude Donner op de Lijnbaan.  Op de computerboekafdeling lagen verschillende iPad-handleidingen. Joke had net een nieuwe iPad en had er (uiteraard) allerlei vragen over, want wat kunnen die apps nu, hoe stel je zo’n ding in op een ander Wifi en wat is nu eigenlijk een appleid. Vragen die ik niet kon beantwoorden en vanuit die optiek koos ik er een paar en ging in een hoekje zitten lezen.

Even later kwam een stel van ca. 30 de vloer op (ze zagen me niet). Vrouw tegen man: “Kijk eens, er liggen hier een heleboel iPad-handleidingen.”. Man: “Maar die dingen zijn zo simpel, als je daar al een handleiding voor nodig hebt dan kan je beter helemaal geen iPad kopen!”.

Die ene opmerking heeft er lange tijd mede toe bijgedragen dat ik zo’n ding niet aanschafte, maar inmiddels heb ik er ook een, en ook een iPhone met hetzelfde besturingssysteem iOS. Inmiddels weet ik beter. Het lijken eenvoudige apparaten, maar als je VPN instelt op je iPhone (dat zou toch probleemloos moeten kunnen) en je verbonden bent met een bekend Wifi-netwerk, dan kan het voorkomen dat je toch niet verbonden bent met je VPN-provider. Het gekke gevolg is dat je dan ook niet gebeld kunt worden.

Alleen….dat soort details staan ook niet in die iPad-handleidingen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 − een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.