Fukushima

Stand van zaken per 28 maart 2018

Het is deze maand 7 jaar geleden dat de driedubbele meltdown in Japan plaatsvond en de wereldwijde besmetting van de voedselketen een aanvang nam. Een aanvang nam, want de ramp duurt voort en wordt elke dag erger. De situatie op de plant is nog altijd kritiek. Er zijn nog steeds geen foto’s genomen van de gesmolten kernen. Men weet niet eens waar ze precies zijn, omdat men zelfs met robots niet in de buurt kan komen omdat de stralingsniveaus zelfs voor robots te hoog zijn (Mensen zouden binnen 10 seconden sterven, maar robots bezwijken ook). Sinds die tijd loopt 400 ton hoog radioactief water per DAG de Pacific in en is de westkust van noord- en zuidamerika inmiddels 10x tot 30x radioactiever dan voor maart 2011. Hawai en sommige andere eilanden in de Pacific zijn zo radioactief aan het worden als de gebieden rond Tsjernobil. Geschat wordt dat meer dan een derde van alle ‘sealife’ uit de Pacific is verdwenen. Zeehonden spoelen uitgehongerd aan omdat er geen eten meer voor hen is, gevangen vissen vertonen tal van nooit eerder geziene afwijkingen en moeten massaal vernietigd worden omdat ze ongeschikt zijn voor menselijke consumptie. En je hoort hier niets over in de main-stream media!

Het is gewoonte cover-ups toe te passen op nucleaire accidenten. Een (mogelijk niet-uitputtend) overzicht alle bekende melt-downs tot nu toe:
Windscale (Engeland, 10-10-1957, niveau 5 {de schaal loopt van 0-7}); pas jaren later werd de ware omvang duidelijk.
Detroit (VS, 1966, niet-geschaald {omdat men het uit het nieuws heeft kunnen houden}); Pas 10 jaar later werd duidelijk dat er überhaupt een meltdown geweest was.
Three Miles Island (VS, 28-3-1979, schaal 5); valt enigszins buiten dit rijtje omdat men het initieel juist niet uit het nieuws heeft kunnen houden, maar bij de werkelijke schaal kunnen vraagtekens geplaatst worden, en later heeft men er alles aan gedaan het incident te downscalen/downgraden/bagataliseren.
Tsjernobil (Rusland, 26-4-1986, schaal 7); werd in het westen ontdekt doordat medewerkers van een zweedse kerncentrale massaal radioactief bleken te zijn bij het BINNENgaan van de centrale, ca 10 dagen na het ongeluk. Daarna werd natuurlijk wel alarm geslagen, maar “met mate”: In Nederland kreeg het RIVM de opdracht om meer metingen te doen dan normaal. Er werd een graasverbod ingesteld om besmetting van melk te voorkomen. Tevens mocht net geoogste bladgroente niet verkocht worden. In België werd eerst geen enkele maatregel genomen, pas de dag erna kwam een advies om groenten extra te wassen en voor boeren om dieren op stal te houden. Weerman Armand Pien mocht in zijn weerbericht niet zeggen hoe hoog de straling van de radioactieve wolk wel was. Het was zelfs zo erg dat de ministers elkaar tegenspraken. Voedsel uit Wales, waar de wolk neersloeg, mag tot op de dag van vandaag nog steeds niet geconsumeerd worden. De EU heeft Rusland met 5 miljard euro gesteund om het probleem op te lossen. Gorbatsjov heeft in zijn memoires verteld dat het einde van de koude oorlog niet is gekomen door de Glasnost en de Perestrojka, maar door Tsjernobil…
Fukushima (Japan, 11-3-2011, schaal 7 {maar eigenlijk 11}); 3x meltdown. Hoort u er nu nog iets over in de main-stream media?

Dit zijn niet alle nucleaire accidenten. Alle gebeurtenissen met betrekking tot de productie van de brandstof of de opslag van de nuclear waste staan er niet bij. En dan hebben we het alleen over ‘vreedzaam’ gebruik, de militaire ongelukken zijn sowieso niet opgenomen. BTW, sinds het begin van het vreedzaam gebruik van kernenergie, begin jaren ’50 dus, zijn er 7 meltdown’s geweest. Dat is dus gemiddeld 1 major accident per 10 jaar ergens wereldwijd. Gelooft U de door de overheid gepresenteerde risicoanalyses nog?

Het Fukushima accident loopt inmiddels uit de schaal, die maar tot 7 gaat. Gezien de impact, en het feit dat de ramp op de plant nog steeds niet onder controle is moet ingeschat worden dat het zich bevindt op niveau 11. Het is een disaster op wereldschaal. Een collectie van youtube-video’s (een fractie van wat er op youtube over het onderwerp staat):

The Best Documentary on Fukushima of 2017

Fukushima is still melting down…

Arnie Gundersen, Fukushima decommissioning, July 2015.

Fukushima Update -The largest mass die offs of Sea Life ever recorded” now underway on West Coast

Nuclear Safety Expert Robert Budnitz on Fukushima Disaster (analyses en voorspellingen door een expert 1 jaar na het ongeluk)

Ocean Contamination Time Lapse: Fukushima Exposed

FUKUSHIMA RADIATION HAS CONTAMINATED THE ENTIRE PACIFIC OCEAN AND IT’S GOING TO GET WORSE

Leuren Moret: Fukushima radiation has made Hawaii and Pacific islands unsafe for humans

Helen Caldicott: Fukushima’s Ongoing Impact

The Medical Implications of Fukushima and Chernobyl by Helen Caldicott

Dr. Helen Caldicott: The Medical Implications of Fukushima, Nuclear Power and Nuclear Proliferation

Fukushima news; March 12 2018 Proof the California tide Pools ARE not returning they are DEAD

Fukushima Impossible to Decontaminate, Chernobyl, TMI w/ A Gundersen

The Japanese Nuclear Disaster: Impacts and Implications

Fukushima “The Open Air Prison” 5 Years Down-Thousands More To Go

Fukushima & Radioactive Food: Obama’s Killer Gift Before Leaving WH

World in Danger: the Fukushima-California Connection